Logo

logo

Glavni meni

cheap hosting music website

Маринко Умићевић

Umicevic

 

Странка: СНСД - Милорад Додик
Клуб: Клуб одборника СНСД
   
Датум рођења: 1957.
Мјесто рођења: Бања Лука
   
Занимање: инжињер обућарске технологије

КОНТАКТ

 

Телефон:  
  Мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Facebook: Marinko Umićević, odbornik grada Banja Luka

КОМИСИЈЕ, ОДБОРИ, САВЈЕТИ
  Члан Комисија за избор и именовања, награде и признања 
  Члан Комисија за инвалидску и борачку заштиту 
  Предсједник Комисија за привреду и развој

ПРОЧИТАЈТЕ
 Одборнички интервју
 

БИОГРАФИЈА

Маринко Умичевић је рођен 1957. године у Бањој Луци, гдје је завршио основну и средњу школу. Технолошки факултет је завршио у Загребу, гдје је стекао звање инжењер обућарске технологије.

Радио је у Фабрици обуће “Босна” од 1974. године, да би потом три године био на функцији техничког директора у Творници обуће “БМ” у Бронзаном Мајдану. Покренуо је оснивање Творнице обуће “Бема” д.о.о., 2004. године, те након три године пословну јединицу “Бема 2” у Мркоњић Граду. Отворио је у току 2015. и 2016. године два малопродајна објекта – продавнице домаћих производа, обуће, у Бањалуци и Мркоњић Граду.

Тренутно је запослен на мјесту техничког директора Творнице обуће “Бема” д.о.о. Добитник је признања за привредну личност 2006. године, те награде за менаџера године 2011, 2014. и 2015. године. Добитник Плакете града Бања Лука, поводом дана Града за изузетно остварење у области привреде и хуманости за 2015. годину.

Предсједник је Кошаркашког клуба инвалида “Врбас” Бања Лука и Савеза кошарке у колицима Републике Српске, савјетник је за привреду у кабинету предсједника Републике Српске. Добитник је плакете Независних новина за помоћ у раду особа са инвалидитетом. Бави се хуманитарним радом. Ожењен је, и отац је двоје дјеце.


 Градски одборници

fShare
0
Pin It

Pisite nam

 znak pisite nam