Logo

logo

Glavni meni

cheap hosting music website

Зоран Талић

Talic Z

 Предсједник Скупштине града Бања Лука

Странка: Самостални одборник
Клуб:  
   
Датум рођења: 30.01.1983.
Мјесто рођења: Бања Лука
   
Занимање:  

КОНТАКТ

 

Телефон:  
  Мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Facebook: Zoran Talic

КОМИСИЈЕ, ОДБОРИ, САВЈЕТИ
  Члан Комисија за избор и именовања, награде и признања 
  Замјеник предсједника Комисија за прописе, представке и провођење Етичког кодекса Скупштине
  Члан Комисија за просторно уређење, заштиту околине, културног и природног насљеђа

ПРОЧИТАЈТЕ
 
 

БИОГРАФИЈА

Рођен 30.01.1983. године у Бањалуци. Основну школу, Гимназију и Факултет правних наука завршио у Бањалуци, те је стекао звање дипломирани правник, а ужа специјалност му је пословно право и привреда. Од 2005. па до данас учествовао је на многим домаћим и међународним догађајима, конференцијама, семинарима и другим едукативним програмима из области права, привреде и политике у Бриселу, Будимпешти, Сиднеју, Вашингтону, Лондону и Манчестеру... Похађао је једногодишње интердисциплинарне студије из области права и политике у Сарајеву, те љетну школу за политичке лидере у Стразбуру.

Од 2007. до 2013. радио у Фонду ПИО Републике Српске. Од 2013. године па до данас ангажован је на позицији прокуристе у консалтинг предузећу „Интервент“ д.о.о. Бањалука, гдје сарађује са домаћим и страним привредницима, те своје личне контакте међу страним инвеститорима несебично користи како би их заинтересовао да улажу у Бањалуку и Републику Српску.

Политиком се почео бавити 2001. године учланивши се у Партију демократског прогреса, чији је члан био до фебруара 2017. године. Због свог рада и залагања прошао је кроз све структуре партије: предсједник Савјета младих ПДП-а Градског одбора Бањалука, предсједник Савјета младих ПДП-а, директор Политичке академије ПДП-а, члан Главног одбора ПДП-а, предсједник регионалног одбора изборне јединице 3.

У априлу 2017. препознаје значај грађанског активизма и са грађанима Бањалука покреће иницијативу за оснивање Политичког грађанског фронта, који има за циљ укључивање и окупљање свих оних грађана који желе дати свој допринос у развоју локалних заједница у Републици Српској, како би се покренули многи процеси у друштву, нарочито у стварању бољег економског, културног, спортског и привредног амбијента, који спаја, а не раздваја људе, привреднике и политичке субјекте.

Први пут на изборној листи био је биран за локалне изборе 2008. године, те тако са 25 година постао одборник у Скупштини града Бањалука. Захваљујући свом преданом раду на терену, као и активностима и залагањима од интереса за Град и данас служи грађанима трећи узастопни мандат у Скупштини града Бањалука. За предсједника Скупштине града именован је 20.07.2017. године. Течно говори енглески језик. Ожењен је и отац двоје дјеце.

 


 Градски одборници

fShare
0
Pin It

Pisite nam

 znak pisite nam