Зоран Талић предсједник Скупштине града: Циљ нам је привући што више страних инвеститора

Од 30 тачака које ће се наћи на дневном реду на скупштинском засједању у четвртак, једна од битнијих свакако јесте одлука којом се утврђују симболи града, ријечи су предсједника Скупштине града Бањалука Зорана Талића, гостујући на Елта телевизији у емисији „Бањалучка хроника".

Опширније...

Независне новине: Одборник Мирошљевић прешао у Уједињену Српску

Након што је  Владимир Мирошљевић, одборник Скупштине града, у јулу напустио НДП и постао независни одборник прешао је у партију Уједињена Српска, која, како каже, треба да буде кохезиони фактор који ће да покупи све позитивно што долази из позиције и опозиције.

Опширније...

ИЗ МЕДИЈА: Балабан о раду градског парламента

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан истакао је да на рад градског парлемента значајно утиче убразан темпо рада нове градске администрације, која се ухватила у коштац са веома тешким проблемима, који су били стављени на чекање.

Опширније...

ЕЛТА(ВИДЕО): БАЊАЛУЧКА ХРОНИКА: Будимир Балабан: Урадили смо велики посао, ред је да уозбиљмо радна тијела!

Градска скупштина одговорила је свим изазовима у протеклих непуних пет мјесеци. Била је то динамика коју нисмо очекивали, али смо све послове завршили у предвиђеним роковима, рекао је гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ, Будимир Балабан, предсједник Скупштине града Бањалука.

Опширније...

ЕЛТА (ВИДЕО): БАЊАЛУЧКА ХРОНИКА: Најава 9. сједнице Скупштине Града

О Етичком кодексу, о раду радних тијела Скупштине града као и о темама о којима ће дискутовати градски парламентарци петог априла на деветом скупштинском засједању, говори Будимир Балабан, први човјек градског парламента

Опширније...

Независне:Wi-fi у Скупштини: Приступ информацијама или игрицама?!

Већина одборника подржава приједлог да бањалучка скупштинска сала буде покривена интернетом, како би током сједница своје аргументе могли да проткријепе чињеницама које би пронашли на интернету.

Опширније...

ЕЛТА: БЛ Хроника (ВИДЕО): Најава 7. сједнице Скупштине града Бања Лука

Најава седмог засједања градског парламента. Наиме, седма сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 28. фебруара, са почетком у 10 часова. На дневном реду овог засједања биће 28 тачака дневног реда.

Опширније...

Блиц: Опозиционе партије у градској Скупштини запеле на првом кораку

Десет одборника, седам фракција
Сваки одборник своју политику води

СДС, ПДП и НДП ни три месеца након избора нису формирали одборничке клубове, а у градским одборима још трају расправе о лошим изборним резултатима.

Опширније...

ЕЛТА (ВИДЕО): КАФА У 5: Сезона гријања мора бити спашена!

Градоначелник Бањалуке добио је зелено свјетло градског парламента да закључи конкретан правни посао са циљем обезбјеђења производње и испоруке топлотне енергије како би се успјешно привела крају ова грејсна сезона. Дуго су се парламентарци ломили око тога ко је крив за постојеће стање, како спасити сезону гријања, и ко је прекршио Закон набављајући мазут од других добављача.

Опширније...

СРНА: Милаковић: Дан усташког покоља у Дракулићу прогласити Даном жалости

Потпредсједник Скупштине града Бањалука Милан Милаковић поднијеће идуће седмице градском парламенту иницијативу да се даном жалости на подручју града прогласи 7. фебруар, дан када су 1942. године усташе поклале око 2.300 Срба, међу којима 551 дијете, у бањалучким селима Дракулић, Мотике, Шарговац и у руднику Раковац.

Опширније...

Независне: За уређење потока 290.000 КМ

БАЊАЛУКА - Иако су за неке ставке умањена овогодишња средства у Програму заједничке комуналне потрошње, више новца биће издвојено за уређење водотокова регулисаних и нерегулисаних потока, и то чак 120.000 КМ више него лани, односно сад је 290.000 КМ.

Опширније...

ЕЛТА ТВ (ВИДЕО): Драшко Илић: Фокус на Мањачи и подстицајима за пољоприведнике

Развојно-едукативни центар на Мањачи је потребан граду Бањалуци, потребан је и цијелој Републици Српској али и Босни и Херцеговини. Ради се о једном огромном капацитету чија површина износи око девет хиљада хектара који се састоји добрим дијелом од пољопривредних површина, пашњака и површина на којима се може производити сточна храна. На овоме, као и на подстицајним средствима намијењеним пољопривредницима биће фокус рада новоформираног Центра за развој пољопривреде и села. Рекао је ово Драшко Илић в.д.директора Центра, гостујући у Бањалучкој хроници Елта телевизије.

Опширније...

ЕЛТА (ВИДЕО): БЛ Хроника: Најава наредне сједнице Скупштине града Бања Лука

Наредна сједница градског парламента биће одржана 31.јануара. На данашњем скупштинском колегију било је ријечи и о измјенама и допунама скупштинског пословника! Одборници ће се на наредном скупштинском засједању разматрати Програме заједничке комуналне потрошње и Уређења грађевинског земљишта. На дневном реду биће и Топлана. Крајем фебруара, мјесто другог потпредсједника градског парламента могло би припасти одборнику из реда националних мањина Саши Чудићу.

Опширније...

Глас Српске: Минићима и патикама одзвонило на вјенчањима

Забрана ношења тренерки, спортске обуће, кломпи и папуча, одјеће која открива стомак или ноге изнад кољена те деколте, само су дио правила којих се морају придржавати матичари и одборници приликом закључивања бракова.Према Упутству о начину обављања свечаног чина вјенчања, које је усвојено на посљедњој сједници Скупштине града, матичари и одборници се морају уздржавати од употребе алкохола или других опојних средстава, од ширења гласина, недостојне комуникације, вербалних и физичких сукоба, а не би смјели ни да обављају приватне разговоре, осим уколико је то неопходно.

Опширније...

БЛИЦ: Ко је ДЕЧАК, а ко МЕСИ међу одборницима?

Након што је независни одборник у Скупштини Града Бањалука Миленко Јаћимовић неколико пута на данашњој седници коментарисао како су у скупштини неки који не знају шта је посао одборника, Драшко Станивуковић се осетио прозваним и у свом стилу реаговао.


Након што је независни одборник у Скупштини Града Бањалука Миленко Јаћимовић неколико пута на данашњој седници коментарисао како су у скупштини неки који не знају шта је посао одборника, Драшко Станивуковић се осетио прозваним и у свом стилу реаговао.


- Приметио сам да ме господин Јаћимовић често прозива, како сам неискусан, млад и да живим у изобиљу, иако би се пре по његовом изгледу то могло рећи. Сматрам да коментари човека који је променио више странака него што их просечан човек зна набројати нису компетенти. Он мене увек пита нешто и прозива, а кад ја хоћу да одговорим њега нема на седници - каже Станивуковић.


Ни Јаћимовић није остао дужан, па је Станивуковићу поручио да је боље да га не провоцира.
- Немојте ме вући да кажем нешто што не желим. Знам бар пет људих који су плаћени да гласају за Вас. Нећу да се се нервирам, ти си дечак који не зна ништа док му неко не јави. Лако је причати и стално се јављати, треба трајати 20 година - рекао је Јаћимовић и додао како и Меси мења клубове и да га нико због тога не прозива.


Станивуковић је коментарисао да “имамо и Месија у Скупштини”, тe апеловао на ФК Борац да следећи пут позове Миленка Јаћимовића да пређе код њих.
Усред Станивуковићевог говора Јаћимовић је напустио скупштинску салу.


Последња сједница градског парламента у 2016. траје већ други дан, а како је кренула - трајаће још дуго. Јер, тек је 12. тачка дошла на ред, а има их 51.

ЕЛТА (ВИДЕО): Кафа у 5: 5 сједница Скупштине града Бања Лука

Буџетски оквир већи је за два милиона марака у односу на нацрт. На повећање је понајвише утицала чињеница да ће два милиона КМ из Програма јавних инвестиција РС за изградњу регионалног водовода "Црно врело" бити уплаћена у наредној буџетској години. На приходовној страни долази до смањења након што је нацрт буџета прошао кроз лупу ресорног министарства.

Опширније...

Banjaluka.net: Балабан: Поново издвајамо средства за паразитска предузећа!

– Нисам задовољан реорганизацијом јавних установа и због тога што поново издвајамо средства за паразитска предузећа – поручио је данас приликом усвајања градског буџета за наредну годину предсједник Скупштине Града Бањалука Будимир Балабан.

Опширније...

ЕЛТА: Реструктурисање градског дуга сутра пред одборницима!


Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Градској управи да ће се Приједлог одлуке о реструктурисању градског дуга наћи ће се на сутрашњој сједници Скупштине града Бањалука. Рекао је ово на данашњој конференцији за новинаре бањалучки градоначелник Игор Радојичић.

Опширније...

АТВ (ВИДЕО): И виле од пет милиона КМ аргумент у расправи бањалучких одборника

Одборници бањалучке градске скупштине, смањили су сопствене накнаде. И то за 170 КМ. Умјесто досадашњих 790 мјесечно ће инкасирати 620. Иако су имали данас пуне руке посла, највише су времена посветили смањењу сопствених примања.

Опширније...

НЕЗАВИСНЕ: Хитно смањити листу чекања на вртиће

БАЊАЛУКА - Извјештај о годишњем програму рада ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање за 2015/2016. годину наишао је данас на опаске одборника у Скупштини града, који су имали примједбе на његов садржај те оцијенили да се под хитно мора наћи начин да се број дјеце на листи чекања смањи.

Опширније...

Глас Српске: Центру за село само развој пољопривреде

Бањалука - Трансформацијом Центра за развој и унапређење села, он се убудуће неће бавити изградњом и одржавањем водоводне мреже, јавне расвјете и другом комуналном инфраструктуром у приградским подручјима веће само развојем пољопривреде.

Опширније...

ЕЛТА (ВИДЕО): Кафа у 5: Дефинисати приоритете у култури!

Средства намијењена култури у наредној буџетској години неће се битније мијењати у односу на ову. Стоји то и у нацрту градског буџета. Додуше до форме приједлога још се ствари могу промијенити, каже први човјек града. О томе ће се више знати након проведених јавних расправа по бањалучким мјесним заједницама. 

Опширније...

ЕУРОБЛИЦ:ПРЕКРАЈАЛИ ПРЕДЛОГ ОПОЗИЦИЈИ ИЗА ЛЕЂА Усвајање пословника о раду Скупштине донело прва неслагања

Одборници опозиције негодују што је измењена тачка која се односи на гласање у скупштинском колегијуму, мимо договора који су постигли са владајућом коалицијом.

Опширније...

ЕЛТА ТВ: Само Станивуковић против Нацрта буџета Бањалуке (ВИДЕО)

Драшко Станивуковић, одборник ПДП-а једини је гласао против Нацрта буџета града Бањалука за 2017. годину. Каже, овај нацрт буџета је пао на лоше пројектованој пронаталитетној политици и смањењу подстицајних средстава. А све то, додаје, може бити пуно другачије.

Опширније...

НЕЗАВИСНЕ: Утростручен број жена у Скупштини Бањалуке

БАЊАЛУКА - За разлику од прошлог мандата када су у градском парламенту сједиле двије жене, грађани су на посљедњим локалним изборима дали више повјерења дамама, па ће наредне четири године у Скупштини града бити шест жена.

Опширније...

ЕЛТА: КАФА У 5 Конститутивна сједница

На данашњој конститутивној сједници Скупштине града Бања Лука изабрано је ново скупштинско руководство. За предсједника Скупштине Града изабран је Будимир Балабан из Демократског народног савеза а за потпредсједника Социјалиста - Милан Милаковић. За замјеника градоначелника Бање Луке изабран је Срђан Амиџић. Новоизабрани одборници положили су свечану заклетву.

Опширније...

Смањују број радних тијела са 24 на 14

Бањалука - Измјене Пословника о раду Скупштине града којима је, између осталог, предвиђено смањење броја радних тијела са 24 на 14 јуче су договорили представници владајуће коалиције на састанку са градоначелником Игором Радојичићем.

Опширније...