Logo

logo

Glavni meni

BL BL

Zar je moguce da su astronomske takse pretvaranja poljoprivrednog zemljista u gradjevinsko? Za 500 m2 u prigradskim naseljima mora se platiti i po 1000 do 1500 KM!!! Nevjerovatno

Poštovana, za izdavanje Rješenja o poljoprivrednoj saglasnosti nadležno je Odjeljenje za privredu.
Vrijednosti zemljišta se utvrđuju isključivo prema klasi zemljišta bez obzira u kom dijelu grada se nalaze. Ukoliko je Vaše zemljište okarakterisano kao voćnjak ili njiva prve klase iznos za pretvaranje navedenog zemljišta u građevinsko biće mnogo skuplji u odnosu na isti postupak za njivu treće klase, bez obzira u kom dijelu grada se nalazite. Takođe važno je napomenuti da ukoliko zemljište pretvarate u građevinsko zemljište i legalan ste graditelj  za iznos koji platite za poljoprivrednu saglasnost, biće Vam umanjen iznos obračuna rente građevinskog zemljišta za dobijanje građevinske dozvole, što u konačnici znači da je poljoprivredna saglasnost u naravi besplatna. Od navedene procedure odstupaju jedino objekti u procesu legalizacije za koje se ne naplaćuje renta već samo  simbolična taksa i navedeni iznos za poljoprivrednu saglasnost nema od čega biti odbijen.

 

Pin It

Питања 1

ПИТАЊА, ПРИЈЕДЛОЗИ И КОМЕНТАРИ

Поставите питање из било које области, која је везана за рад Скупштине града Бања Лука, а ми ћемо се потрудити да одговор добијете у најкраћем могућем року.


 

  
CAPTCHA

Ваш став, слике уз коментар и остале врсте прилога пошаљите нам на e-mail administrator@skupstina-banjaluka.info

Pisite nam

 znak pisite nam