Logo

logo

Glavni meni

Руководство

Предсједник Скупштине града Бања Лука

 Talic Z

Адреса: Трг српских владара 1, Бања Лука
Телефон: 051-244-420
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Зоран Талић

Рођен 30.01.1983. године у Бањалуци. Основну школу, Гимназију и Факултет правних наука завршио у Бањалуци, те је стекао звање дипломирани правник, а ужа специјалност му је пословно право и привреда. Од 2005. па до данас учествовао је на многим домаћим и међународним догађајима, конференцијама, семинарима и другим едукативним програмима из области права, привреде и политике у Бриселу, Будимпешти, Сиднеју, Вашингтону, Лондону и Манчестеру... Похађао је једногодишње интердисциплинарне студије из области права и политике у Сарајеву, те љетну школу за политичке лидере у Стразбуру.

Од 2007. до 2013. радио у Фонду ПИО Републике Српске. Од 2013. године па до данас ангажован је на позицији прокуристе у консалтинг предузећу „Интервент“ д.о.о. Бањалука, гдје сарађује са домаћим и страним привредницима, те своје личне контакте међу страним инвеститорима несебично користи како би их заинтересовао да улажу у Бањалуку и Републику Српску.

Политиком се почео бавити 2001. године учланивши се у Партију демократског прогреса, чији је члан био до фебруара 2017. године. Због свог рада и залагања прошао је кроз све структуре партије: предсједник Савјета младих ПДП-а Градског одбора Бањалука, предсједник Савјета младих ПДП-а, директор Политичке академије ПДП-а, члан Главног одбора ПДП-а, предсједник регионалног одбора изборне јединице 3.

У априлу 2017. препознаје значај грађанског активизма и са грађанима Бањалука покреће иницијативу за оснивање Политичког грађанског фронта, који има за циљ укључивање и окупљање свих оних грађана који желе дати свој допринос у развоју локалних заједница у Републици Српској, како би се покренули многи процеси у друштву, нарочито у стварању бољег економског, културног, спортског и привредног амбијента, који спаја, а не раздваја људе, привреднике и политичке субјекте.

Први пут на изборној листи био је биран за локалне изборе 2008. године, те тако са 25 година постао одборник у Скупштини града Бањалука. Захваљујући свом преданом раду на терену, као и активностима и залагањима од интереса за Град и данас служи грађанима трећи узастопни мандат у Скупштини града Бањалука. За предсједника Скупштине града именован је 20.07.2017. године. Течно говори енглески језик. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Потпредсједник Скупштине града Бања Лука

 Milakovic

Адреса: Трг српских владара 1, Бања Лука
Телефон: 051/244-412
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Милан Милаковић

Рођен у Бањалуци гдје је и зваршио основну школу. Завршио Угоститељско трговачку школу у Бањалуци, а редовне студије у Високој школи за примијењене и правне науке Прометеј Бањалука, а дипломирао на мастер студијима Независног универзитета Бањалука.Члан је ГО СП-а и члан извршног одбора СП-а. Директор и оснивач студија „Studio design“ д.о.о. Ожењен, отац једног дјетета.

Потпредсједник Скупштине града Бања Лука

 Cudic

Адреса: Трг српских владара 1, Бања Лука
Телефон: 051/244-413
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Саша Чудић

Др Саша Чудић рођен је 7. јуна 1974. године у Бањој Луци. Дипломирао је 1999. године на Машинском факултету Универзитета у Бањој Луци, гдје је магистрирао шест година касније. Докторирао 2014. године на Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Двије године био шеф кабинета Народне скупштине Републике Српске и замјеник министра за спорт и омладину у Влади РС. Од 2003. до 2010. године био делагат и шеф делегатске групе у Вијећу народа РС, а од 2010. до 2014. године шеф посланичког клуба у Народној скупштини РС. Пет година био генерални директор Дунав осигурања и двије године предсједник Удружења осигуравајућих друштава РС. Живи и ради у Бањој Луци, ожењен, отац троје дјеце. На локалним изборима 2016.године изабран је као независни одборник у Скупштини града Бања Лука.

 

Секретар Скупштине града Бања Лука

Sukalo

Адреса: Трг српских владара 1, Бања Лука
Телефон: 051/244-433
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 Игор Шукало

Pin It

Pisite nam

 znak pisite nam