Logo

logo

Glavni meni

Предсједник и потпредсједник Скупштине града у разговору са директором Дома здравља

dom zdravlja

Предсједник Скупштине града Зоран Талић и потпредсједник Скупштине града Саша Чудић разговарали су данас са директором Дома здравља Бањалука Горданом Тешановић, а главна тема састанка је била информација о затварању неколико амбуланти породичне медицине у Бањалуци, због малог броја пријављених пацијената.
Госпођа Тешановић је упознала предсједника и потпредсједника Скупштине о стању на терену, о колико је тачно амбуланти ријеч, о коликом броју пацијената, те планираним рјешењима.

На састанку је закључено да је потребно учинити напоре да се што већи број грађана дорегиструје у амбуланте да не би дошло до њиховог гашења, те да је потребно да се на том плану активирају и Савјети мјесних заједница.

Циљ је да не дође до затварања амбуланти, већ подизања нивоа здравствене заштите на виши ниво.

У разговору су поменути и проблеми у погледу средстава за рад, а у питању су санитетска возила и стоматолошке машине. У наредном периоду ће бити разматрано на који начин би и овај проблем могао да се ријеши.

Иначе, менаџмент Дома здравља је раније саопштио да је због малог броја регистрованих грађана, разматрао могућност затварања амбуланти у Чесми- Ади (879), Паприковцу (1.011), Куљанима (1.055) и Мотикама (494 регистрованих грађана).

fShare
19
Pin It

Pisite nam

 znak pisite nam