Logo

logo

Glavni meni

Предсједник Скупштине и градоначелник за очување Бањ брда

rekreativna sastanak1

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић, заједно са представницима Рекреативне зоне Бања Лука, обишли су данас обновљену трим-стазу на Бањ брду, која води од подножја преко Рајнеровог врела до Трешњика.

Радојичић је рекао да је дужина стазе око 2,5 километра, те да је за обнову трим-стазе издвојено око 20.000 КМ.

- Бањ брдо је најинтересантнија пјешачка зона за Бањалучане, јер хиљаде грађана овдје долази на рекреацију. Планирамо још неколико активности које се односе на спорт, рекреацију и здрав живот. Шире подручје, од Траписта преко Старчевице до Бањ брда је проглашено посебном зоном и чека нас уређење тог простора. Врбас је такође непресушан извор приче о рекреацији, а обале Врбаса дају велике могућности да ситним интервенцијама тај простор оплменимо и учинимо приступачним за грађане – навео је градоначелник у изјави новинарима.

ACO 7653

Предсједник градског парламента Зоран Талић, казао је да су од представника Рекреативне зоне добили информацију да постоје одређене организације из иностранства које су заинтересоване да помогну овај пројекат.

- Градоначелник и ја ћемо врло брзо упутити званичне дописе према тим организацијама, како бисмо покушали пронаћи што више средстава. Градска управа је заузела јасан став према рекреативној зони, а ми смо данас овдје да покажемо да смо уз Бањ брдо, уз грађане и рекреативце – нагласио је Талић.

Представник Рекреативне зоне Бања Лука Тихомир Дакић, истакао је да је ово почетак ревитализације цијеле зоне за рекреацију на Бањ брду, која подразумијева стварање садржаја за све генерације.

- Важно је да према грађанима упутимо апел да се укључе у планирање и заштиту зоне. Ми смо данас градоначелнику и предсједнику Скупштине изнијели неке наше идеје како видимо уређење зоне и вјерујем да ћемо о томе у будућности још разговарати. Наша порука је да ово и даље мора бити зона без аутомобила, да се што више људи покрене на рекреацију и здрав живот – изјавио је Дакић.

На састанку са члановима Рекреативне зоне, који је одржан у природи на излетишту Трешњик било је ријечи и о стазама, споменику, који је у лошем стању, очувању пјешачке зоне, али и могућности изградње видиковца.

rekreativna sastanak2

 

fShare
0
Pin It

Pisite nam

 znak pisite nam