Logo

logo

Glavni meni

Рукометаши Катара у гостима: Рукомет у Бањалуци има будућност

ACO 7795

Градоначелник Игор Радојичић, предсједник Скупштине града Зоран Талић и потпредсједник градског парламента Саша Чудић примили су данас делегацију Рукометног савеза Емирата Катар, са којима су разговарали о приоритетима у бањалучком спорту, али и будућности рукомета у граду на Врбасу.

Иначе, гости из Катара су дошли са двије селекције рукометаша из Катара рођених 2002. и 2003. године. Они већ неколико дана бораве у Републици Српској и играју пријатељске мечеве са домаћим клубовима. Смјештени су у Лакташима у хотелу „Сан“, а заслуга за њихов долазак иде на рачун амбасадора спорта Републике Српске Бориса Врховца, који је до прије неколико мјесеци радио у овој земљи као физиотерапеут. Иначе, Врховац важи за најпопуларнијег физиотерапеута у својету и један је од 2000 најуспјешнијих Срба у свијету по Оксфорд енциклопедији.

Врховац је казао да је недавно истекао његов дугогодишњи уговор са Катаром, те да се још није одлучио између неколико понуда које је добио, али је истакао да поред посла којим се бави увијек труди да представи свој град и своју земљу на најбољи начин.

Он сматра да је најбоље да се град базира на мале спортове, у које није потребно много улагати, а који могу граду отворити врата свјетских лига.

Градоначелник, предсједник и потпредсједник Скупштине града упознали су гостујућу делегацију са односом града Бањалука према спорту, о начинима суфинансирања и помагања спорта и спортских клубова. Радојичић је напоменуо и да је јутрос био у посјети излетишту Трешњик, гдје су уређене трим-стазе, које су идеалне за тренинг рукометаша, што су имали прилику већ данас да се увјере млади рукометаши „Борца“.

Гости су казали да је Бањалука прелијеп град, те да сутра (08.08.) играју утакмице са „Слогом“ из Добоја и у дворани Борик од 19 часова са „Борцем“

ACO 7840

fShare
52
Pin It

Pisite nam

 znak pisite nam